Kleur jouw eigen leven

 

Mix en match

jouw persoonlijke ingrediënten

voor geluk

Kleur jouw eigen leven

 

 

Mix en match jouw persoonlijke ingrediënten voor geluk

Kleur bekennen is slechts een deel
van het proces
waar ik met mijn klanten in stap.

Kleur bekennen is slechts een
deel van het proces
waar ik met mijn klanten in stap.

Want mijn klanten zéggen wel dat dat meer kleur willen in hun kledingkast…

Maar eigenlijk zijn ze op zoek naar de kleur in hun leven. Meer rust in zichzelf. Of meer plezier en energie. Of meer zelfvertrouwen, of meer zekerheid, of…

Dat snap ik. Want kleur – en de stijl – van je kleding geven je een bepaald gevoel. En een uitstraling waar anderen op reageren. Zorgen ervoor dat je beter wordt gezien, meer wordt gewaardeerd, dat jij geen moeite hoeft te doen om te zorgen dat er beter naar je wordt geluisterd.
Dat zit hem in je houding en je blik.

Die blik waarmee jij jezelf in de spiegel ziet
en die bepaalt
hoe de rest van de dag verloopt.

Die blik waarmee jij jezelf in de spiegel ziet
en die bepaalt hoe de rest van de dag verloopt.

Een ‘gewoon’ kleuradvies leert jou om de kleding te dragen waarmee jij krachtig overkomt.
De buitenkant.
Maar je gaat pas écht stralen als die laag eronder ook goed voelt.
De binnenkant.

Vaak denk je dat je die niet kunt veranderen. Je bent zoals je bent, toch?
Je wéét ook wel dat je een goede baan hebt of een succesvol ondernemer bent, een mooi huis, een fijn gezin.
Zó gek doe je het niet.

Maar voel je dat ook zo?

Of blijf je het jezelf alleen vertellen, en heb je ondertussen allemaal stemmetjes in je hoofd die blijven benadrukken welke minpunten er allemaal onder dat leuke jurkje zitten?

Of misschien ben jij jezelf onderweg in je leven stukje bij beetje kwijtgeraakt en wil je dat graag terug?
En vind je dat het tijd wordt om jezelf te laten zien zoals je écht bent, met alle ins en outs. 

“Ik dacht vertel me nu maar gewoon welke kleuren ik aan moet doen en welke niet. En door…
Maar toen je zei dat is niet wat jou het antwoord gaat brengen, besloot ik te gaan voor de volle 100%. En ik heb 120% gekregen.

Ik ben bijna een ander mens. Ik slaap beter, ik voel me rustiger, heb zoveel meer vertrouwen in mezelf en in anderen, kan dingen veel makkelijker loslaten, maak mijn eigen keuzes. Ik ga nooit meer naar mijn werk of ergens naar toe en denk ik zie er eigenlijk niet uit.
Zo fijn. Het waren stuk voor stuk allemaal stukjes van de puzzel, die nu eigenlijk op de plek zijn gevallen.
Ik ben echt de lichtere en leukere versie van mezelf.”

Ik zal je eerst wat vertellen over mezelf.
Want toen ik zelf dat punt belandde, was ik al 16 jaar strategisch inkoper en werkte ik bij een vooraanstaand internationaal bedrijf. Ik had niks te klagen als het ging om mijn relatie, mijn huis, auto of kleding. Ik kocht ook vrij gemakkelijk kleding, mooie kleding.
Dat vond ik heel normaal, ik wilde er graag goed uitzien voor mezelf.
En ik wilde graag professioneel over komen in mijn werk.

Maar als ik eerlijk ben, was het ook wel een soort masker waar ik me fijn achter kon verschuilen. Onder die buitenkant voelde ik me namelijk af ten toe een stuk minder happy, was ik onzeker over mezelf of mijn lijf. En aan dat me niet happy voelen daar wilde graag wat aan veranderen. En toch, toen ik stomtoevallig (of juist niet) iemand trof die daar een coachingstraject voor aanbood, ging ik bovenop de rem.
In mijn ogen was het bedrag dat zij vroeg ‘belachelijk veel geld’. Althans, om uit te geven aan zoiets puur voor mijzelf. Terwijl ik met dure kleding nooit moeite had, maar dat was functioneel. Herken je dat?
Zo dubbel!

Afijn, thuis kreeg ik wel direct de toestemming die ik mezelf blijkbaar niet gaf. Pas toen ik hoorde: “Je hebt het geld ervoor toch? Ik zou het gewoon dóen, als ik jou was”, besloot ik ervoor te gaan.

Een traject over mijn passie en waar ik van hield was mijn eerste grote stap. En daarna kreeg ik de smaak te pakken.
Stapte ik het volgende coachingstraject of opleiding in. En daarna volgde vijf jaren waarin ik mezelf uitrolde zoals ik nog nooit had gedaan, door de ene na de andere verdiepingslaag open te pellen. Ik ontdekte hoeveel méér er in mij zat.
Ging inzien hoe groot de rol van kleur is om jezelf niet alleen zichtbaar te maken, of onzichtbaar, en dat kleur juist je gevoel weergeeft, je kracht zichtbaar maakt en verandering in beweging kan zetten.

Een kleur is net zo goed
een uiting van je karakter
als je persoonlijkheid zelf!

Best raar dat je dan op bepaalde momenten – ooit – hebt besloten om bepaalde kanten van jezelf niet meer te laten zien. Bewust, of onbewust.
Het speelse, of het vrouwelijke. Of het spontane, gékke, wat jou zo populair maakte bij je vriendinnen. En bij je man toen hij je ontmoette 😊. Het terugvinden en omarmen van al je kracht.
Voor mij was het terugvinden van dat gevoel, het vinden van het laatste puzzelstukje.

En dat ervaren ook mijn klanten

Ik zal je eerst wat vertellen over mezelf.
Want toen ik zelf dat punt belandde, was ik al 16 jaar strategisch inkoper en werkte ik bij een vooraanstaand internationaal bedrijf. Ik had niks te klagen als het ging om mijn relatie, mijn huis, auto of kleding. Ik kocht ook vrij gemakkelijk kleding, mooie kleding.
Dat vond ik heel normaal, ik wilde er graag goed uitzien voor mezelf. En ik wilde graag professioneel over komen in mijn werk.

Maar als ik eerlijk ben, was het ook wel een soort masker waar ik me fijn achter kon verschuilen. Onder die buitenkant voelde ik me namelijk af ten toe een stuk minder happy, was ik onzeker over mezelf of mijn lijf. En aan dat me niet happy voelen daar wilde graag wat aan veranderen. En toch, toen ik stomtoevallig (of juist niet) iemand trof die daar een coachingstraject voor aanbood, ging ik bovenop de rem.
In mijn ogen was het bedrag dat zij vroeg ‘belachelijk veel geld’. Althans, om uit te geven aan zoiets puur voor mijzelf. Terwijl ik met dure kleding nooit moeite had, maar dat was functioneel. Herken je dat?
Zo dubbel!

Afijn, thuis kreeg ik wel direct de toestemming die ik mezelf blijkbaar niet gaf. Pas toen ik hoorde: “Je hebt het geld ervoor toch? Ik zou het gewoon dóen, als ik jou was”, besloot ik ervoor te gaan.

Een traject over mijn passie en waar ik van hield was mijn eerste grote stap. En daarna kreeg ik de smaak te pakken.
Stapte ik het volgende coachingstraject of opleiding in. En daarna volgde vijf jaren waarin ik mezelf uitrolde zoals ik nog nooit had gedaan, door de ene na de andere verdiepingslaag open te pellen. Ik ontdekte hoeveel méér er in mij zat.
Ging inzien hoe groot de rol van kleur is om jezelf niet alleen zichtbaar te maken, of onzichtbaar, en dat kleur juist je gevoel weergeeft, je kracht zichtbaar maakt en verandering in beweging kan zetten.