ROOD: JOUW BASIS

Er was een tijd waarin ik volledig gericht was op de ander en de buitenkant.
Niet dat ik aan buitenkant de allerduurste merken of kleding moest dragen. Maar door het dragen van mooie en hippe kleding, kreeg ik wel complimenten van de ander. Ik leefde voor de waardering van die ander. Ik wilde vooral heel erg graag aardig gevonden worden, maar ook gezien worden.
Van huis uit heb ik meegekregen dat het belangrijk is om voor anderen klaar te staan en te zorgen wanneer dat nodig is. Heel goede eigenschappen.
Maar als je daarin doorschiet, zoals mij is overkomen, dan kan het gebeuren dat je vergeet om te zorgen voor jezelf. En doordat ik zo graag zorg voor een ander, kan ik daarmee ook echt teveel zijn voor een ander, want ongevraagd ga ik dan uit liefde teveel geven en invullen voor de ander.

Zoals één ding doet, zo doe je alles.
Zo leerde ik mezelf ook dat als je maar hard genoeg je best doet, maar hard genoeg werkt het allemaal goed komt. Inmiddels ben ik er wel achter dat dit zo niet werkt.
Sommige dingen komen gewoon niet goed, zeker niet als je te hard je best doet. Te hard zorgt voor die ander.

De basis, ben je uiteindelijk zelf. Jezelf accepteren en liefhebben in alles, zoals je bent. Dat is iets wat ik sinds een kleine 4  jaar écht aan het ontdekken ben. Met mijn verstand wist ik dit allemaal wel, maar vanuit het gevoel was (en is) het soms toch echt andere koek.
Maar man, wat word ik toch blij van veel dingen die ik heb geleerd en ontdekt, over mezelf en anderen.
Hoe waardevol en dankbaar.

Sinds een paar jaar is er ook weer rood in mijn kast.
Rood de kleur van je basis, liefde, enthousiasme, van het najagen van je dromen, van daadkracht, passie en ambitie. En ik draag nu met flair een rode jurk. .
Voor mij persoonlijk is het allerbelangrijkste de liefde, voor mezelf en het leven. Ik gebruik daarbij de taal van kleuren en kleding, om me thuis te voelen in mijn eerste en mijn tweede vel. Iets dat ik iedereen heel erg graag gun.

Alles begint vanbinnen, in je eerste vel. En gaat pas daarna naar buiten, naar je tweede vel.
Als jij jezelf niet ziet of laat zien, dan gaan anderen aan je voorbij.
Laat zien wie je écht bent!