Selecteer een pagina

Mijn 5 tips om er woest aantrekkelijk uit te zien

Het kan natuurlijk zijn, dat jij kleding draagt, gewoon omdat het nu eenmaal praktisch is. Zonder is toch op z’n minst een beetje fris en voelt dan toch een beetje heel erg naakt 😉.

Maar de meesten van ons willen, naast zich prettig voelen, er toch ook een beetje leuk uitzien in de kleding die ze dragen.

Maar wat maakt nu een outfit woest aantrekkelijk?

1. Wie ben jij? En wat laat jouw outfit zien?
Dit voelt als een enorme open deur, maar een outfit staat vele malen mooier als jij lekker in jouw eerste velletje zit. Als je weet wie jij bent en waar je voor staat. En heel vaak wordt er dan gezegd, ze nemen me maar zoals ik ben!
Maar wie ben jij als persoon?
En wat komt er in je op als je naar jouw outfits kijkt? Wat stralen ze uit?
Komt dit met elkaar overeen? Of is er een wereld van verschil?
Stel je voor, je bent een expert met verstand van zaken, maar je kleedt jezelf in gemakkelijke, oversized en comfortabele outfits, van zachte, wollige materialen. In geval heb je dan in je communicatie een groot gat te overbruggen, tussen wat jij in huis hebt en wat je laat zien.

2. Herhaal wat er van nature al is. Zorg voor harmonie en balans
Harmonie en balans? Dat klinkt je misschien ontzettend saai in de oren, maar bij kleur en stijl draait alles om harmonie en balans.
Je zult zien, dat als je aansluit bij wat er is, dus dat wat jij van nature al bij je draagt, en je herhaalt dit in je outfit, dat dit het heel krachtig maakt.
Dit geldt zowel voor jouw natuurlijke vormen, lijnen, maar ook je kleuren.
Zijn er veel ronde of gebogen lijnen in jouw gezicht? Laat dit dan ook terug komen in bijvoorbeeld een (ronde)print.
Of als jouw lijf rechte(re) vormen heeft, houd hier dan rekening mee in de keuze van jouw modellen, stoffen of je materialen.

3. Kies kleur
Veel vrouwen kiezen voor veilige kleuren, voor zwart, donkerblauw of grijs.
Uit angst omdat ze het eigenlijk niet weten (en het raar vinden dat ze het niet weten, het niet zelf kunnen).
Uit veiligheid omdat ze niet weten wat er nu bij ze past, blijven ze bij de veilige, onopvallende kleuren.
En uit angst om maar vooral niet uit de toon te vallen.
Weet dat je van nature al heel veel kleuren bij je draagt. Jouw meest toegankelijke kleur, jouw mooiste wit, je beste rood en zelfs de kleur van jouw ‘little black(of colour) dress’ draag je namelijk allemaal bij je.
De meest toegankelijke kleur die je kunt dragen, vind je in jouw ogen. Een kledingstuk in die kleur maakt woest aantrekkelijk.

4. Maak je outfit spannender door de juiste verdeling
Het is essentieel om kennis te hebben van je lijf, van jouw lichaamsvormen maar ook van de lengtes en de verdeling over je lichaam. Met deze kennis kan je namelijk gaan spelen, waardoor jouw outfits spannender worden.
Een outfit die jouw lichaam, optisch in twee gelijke delen verdeeld, dus 50-50, oogt saai. Het wordt veel spannender als jouw outfit het meer asymmetrisch maakt. Dit is de zogenaamde regel van ‘derden’, ontwikkeld door Leonardo da Vinci.
Je verdeelt je kleding dan in een verhouding van 1/3- 2/3 over je lijf.

5. The devil is in the detail
Een klein detail kan een heel groot verschil maken. Door gebruik te maken van leuke, aparte details of versieringen op je outfits, bijvoorbeeld mooie stiksels of bijzondere knoppen, onderscheid je je van de rest. Geef je die outfit net even een eigen twist.
Natuurlijk kan je deze details ook toevoegen in de vorm van bijzondere accessoires of sierraden.

Ik hoop dat jij met deze vijf tips een heel eind komt. Mocht je het toch een uitdaging vinden en wil je graag hulp om te weten hoe dit voor jou persoonlijk werkt?
Schroom dan niet, en mail mij! Ik help je graag om te ontdekken wat er bij jou past en hoe je dit zichtbaar kunt maken.